Waterverzachter Prijs

Waterverzachter Prijs: waterverzachters kopen en prijzen

Voorstelling van waterverzachters en hun belang

Waterverzachter prijs

waterverzachter prijsVoordat u overgaat tot het leren over de prijzen en de types van waterverzachters, is het belangrijk te weten wat een waterontharder eigenlijk is. Een waterontharder is een soort filter die allerlei harde materialen uit het water verwijdert. Harde materialen zijn elementen die het water zwaarder maken, wat schadelijk is voor zowel het menselijk lichaam als niet-levende dingen zoals apparaten, vloeren, kleding en schotels.

Een waterontharder verwijdert het magnesium en calcium uit het water door het gebruik van kleine plastic parels en reinigt de waterzuiveringsinstallatie door het ‘regeneratieproces’. Door de schade die wordt veroorzaakt door hard water worden waterverzachters tegenwoordig vaak gebruikt. Hard water kan infecties en aandoeningen veroorzaken, uw kleding, vloer en schotels verkleuren, en de riolering en elektrische apparatuur vernielen. Kort gezegd verstoord het uw levenskwaliteit. Waterverzachter prijzen vergelijken.

Prijzen van waterverzachters en hun types

Een waterverzachter wordt gecategoriseerd op basis van twee dingen: het type zout dat wordt gebruikt en bedieningsmethode. Hierdoor ontstaan drie brede categorieën. Het eerste type bestaat uit waterverzachters die gebruik maken van gewoon zout om magnesium en calcium te verwijderen door deze te vervangen met sodium. Deze staan ook bekend als ‘manuele’ waterverzachters, en zijn de meest betaalbare en de vaakst gebruikte, daarbij zijn ze niet moeilijk te onderhouden. De prijzen van waterontharders van dit type gaan van 12 euro per kg.

Het tweede type staat bekend als de ‘semi manuele’ ontharders. Deze bestaan uit ontharders die gebruik maken van citrus om de hardheid van water te verminderen. De citrus werkt in op de harde mineralen waardoor deze niet in staat zijn het water hard te maken. Met deze ontharders hoeft u het filterpatroon pas na 6-8 maanden vervangen. Het zout zal u ongeveer 20 euro per maand kosten, maar het vervangen van het filterpatroon zal u elke 6 maanden ongeveer €70 kosten.

Het derde type ontharder is een elektrische verwijderaar van kalkaanslag, ook bekend als ‘elektrische’ waterontharder. Deze verandert de lading van de mineralen in het harde water waardoor deze het water niet meer hard kunnen maken. Deze waterverzachters zijn wat prijziger.

Enkele nuttige tips bij het kopen van waterverzachters

Alvorens u een waterontharder koop, moet u enkele belangrijke dingen weten. Ten eerste moet u de hardheid van het water in uw huis nagaan, zodat u weet welk type ontharder het meest geschikt is voor uw huis. Hiervoor moet u de waterbehoeftes van uw familie begrijpen, zodat u een waterontharder kan kopen die groot genoeg is om water te filteren voor het hele huis.

Als u eerst een kleine ontharder koopt, zal u later een andere moeten kopen, wat een tol zal eisen van uw budget. Ten derde moet u een ontharder kopen die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is, zodat u geen onnodige moeite heeft met het schoonmaken ervan. Als u eenmaal deze dingen gecontroleerd hebt, kan u online verder op onderzoek gaan en de prijzen van waterverzachters vergelijken van verschillende waterontharders voor bovengenoemde types.

Tip: beste infraroodcabines in België.